Redenen waarom galanga of laos zo super gezond voor je is Reacties uitgeschakeld voor Redenen waarom galanga of laos zo super gezond voor je is 129

laos

Wil je weten waarom galanga of laos zo gezond is? In dit artikel vertellen we je alles over de gezonde eigenschappen van laos, wat ook wel galanga genoemd wordt. Daarnaast kennen we laos in Nederland ook nog onder de naam Thaise gember en maagwortel. Dit supergezonde kruid vindt zijn oorsprong in Zuidoost-Azië. Hier wordt het veel gebruikt als specerij om curry’s en voeding mee op smaak te brengen.

Toch wordt laos ook veel toegepast als medicijn en heeft het bijzonder veel gezondheidsvoordelen voor ons als mens. Er zijn tal van redenen waarom galanga laos zo super gezond is voor je. De werkzame stoffen in dit gember-achtige plantje zijn onder andere verschillende soorten cadineen. Daarnaast vinden we ook nog stoffen zoals limoneen, gingerol en kamfer.

Ook antioxidanten zijn in ruime aantallen aanwezig in laos. Reden te meer dus om aan te nemen dat galanga zo gezond voor je is. Dit gezonde kruid wordt tevens in verband gebracht met de positieve uitwerking die het heeft in de behandeling van vele kankersoorten. Het is dan ook niet voor niets dat galanga of laos al eeuwenlang bekend staat als krachtig medicijn tegen allerlei aandoeningen.

Ook het preventief innemen van laos heeft een positief effect op onze gezondheid. De reden hiervan is dat laos zorgt voor een goede bloedtoevoer naar ons hart. We ondersteunen hiermee niet alleen een goede lichaamsgezondheid, maar ook een perfect werkend immuunsysteem. Genoeg redenen dus waarom het kruid galanga of laos zo super gezond is voor je.

Laos is gezond voor je lichaam. Welke gezondheidsvoordelen heeft het?

De geneeskrachtige eigenschappen van galanga zijn breed. Zo kunnen laos kruiden gebruikt worden om de bloedcirculatie in ons lichaam te bevorderen, maar werkt het tevens positief bij maagproblemen. Dit is te danken aan het feit dat laos de gifstoffen uit ons lichaam verwijderd. Doordat de circulatie van het bloed verbeterd wordt, worden belangrijke voedingsstoffen beter getransporteerd door ons lichaam.

Ook voor onze huid zijn er veel redenen op te noemen waarom het kruid galanga of laos zo super gezond is voor ons. Dit kruid bestaat uit maar liefst 40 soorten antioxidanten die onze huid beschermen in het verouderingsproces. Ze voorkomen dat de vrije radicalen in ons lichaam schade kunnen toebrengen aan onze huid.

Galanga laos kruid gebruiken als medicijn tegen allerlei aandoeningen

Laos heeft een ontstekingsremmende werking op ons lichaam. Hiermee kunnen artritis en gewrichtsontstekingen worden voorkomen, en kan de ontsteking of pijnklacht worden geremd. Ook bij ontstekingen is het inzetten van galanga of laos effectief. Daarnaast heeft laos kruid een bewezen effectieve werking bij verschillende kankersoorten.

Zo kunnen bijvoorbeeld maagkanker, alvleesklierkanker en darmkanker worden bestreden met dit kruid en kun je daarmee het risico op deze aandoeningen aanzienlijk verminderen met galanga. Nog een belangrijke redenen voor het innemen van laos is dat het een goede gezondheid van onze hersenen stimuleert en de afbraak van hersencellen voorkomt.

Ook bij spijsverteringsproblemen kan het gebruik van galanga of laos kruid effectief zijn. Het helpt diarree verminderen en brengt een maag die overstuur of onrustig is tot rust. Laos of galanga kruiden hebben dus een bijzonder medicinale eigenschap, maar zijn ook heel gezond om preventief te gebruiken om de gezondheid van je lichaam te kunnen ondersteunen.

Het bevat galangine welke de opname van vitamine E en C in ons lichaam stimuleert. Laos is ook rijk aan natrium, ijzer, vitamine A en fytonutriënten. Nog meer redenen dus waarom het kruid galanga zo gezond is.
Galanga kruiden zijn dus niet alleen effectief om ons lichaam te kunnen beschermen tegen hart en vaatziekten, maagpijnen, ontstekingen en celafbraak in onze hersenen.

Het zorgt er tevens voor dat we worden beschermd tegen mentale of lichamelijke moeheid welke weer een vermindering van onze weerstand teweeg kan brengen. Een gezonde weerstand is dus één van de redenen waarom laos kruiden zo gezond zijn. Op deze manier kan ons lichaam zich beter weren tegen griep of verkoudheden.

Laos kruiden gebruiken als superfood

De reden waarom laos kruiden zo gezond voor je zijn is je wellicht aan de hand van dit artikel duidelijke geworden. Ze beschermen ons lichaam dus niet alleen tegen allerlei soorten kankers en tumoren, maar galanga kruid is ook effectief om de vruchtbaarheid bij mannen te kunnen vergroten. Daarbij heeft laos galanga een ontstekingsremmende werking en antibacteriële eigenschappen.

Op deze manier beschermt laos kruid ons lichaam tegen bijvoorbeeld stafylokokken en. E.coli. Ook voor de verlichting van maag en spijsverteringsproblemen is het gebruik van galanga of laos kruiden heel effectief. Uiteraard hoef je niet te wachten met het gebruiken van galanga kruiden tot je last krijgt van één van deze symptomen.

Nog beter is het om laos kruiden preventief te gebruiken als superfood. Deze kruiden kun je eenvoudig verwerken in allerlei gerechten, maar je kunt ze natuurlijk ook verwerken in shakes of er een lekkere thee van zetten. Er zijn genoeg redenen om aan te nemen waarom laos kruiden zo gezond zijn voor jouw lichaam.

Previous Article