Afslankpillen

Overgewicht en obesitas (ernstig overgewicht) wordt een steeds groter probleem. Uit een onderzoek blijkt dat bijna negentig procent van de bevolking het belangrijk vindt om niet zwaarder te worden, maar toch worden we elk jaar weer een beetje dikker. De beste manier om overgewicht tegen te gaan is gezonder eten en meer bewegen.

Er zijn veel afslankpillen / dieetpillen op de markt die allemaal beloven dat je kilo’s afvalt. Hieronder staat een overzicht.

  • Alli afslankpil
    Alli is een afslankpil met de werkzame stof Orlistat en de lichtere variant van afslankpil Xenical wat alleen op recept verkrijgbaar is. Met Alli is het mogelijk om 1 tot 1,5 kilo extra af te vallen voor elke 2,5 kilo die je met je dieet en beweging afvalt.
  • Obesimed
    Obesimed is een medisch hulpmiddel voor de behandeling van licht tot extreem overgewicht van volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar. Het gebruik van Obesimed voorkomt overmatig eetgedrag, ondersteunt een evenwichtig eetpatroon en leidt tot substantieel gewichtsverlies.
  • Acomplia rimonabant
    Acomplia (rimonabant) is een geneesmiddel om af te slanken. Acomplia is goedgekeurd als “aanvulling op dieet en lichaamsbeweging voor behandeling van patiënten met obesitas (ernstig overgewicht) of patiënten met overgewicht in combinatie met risicofactoren zoals diabetes type 2 of dyslipidemie.

Belangrijk!
Afslankpillen mogen alleen door officiele apotheken op recept van een dokter verstrekt worden. Alleen de afslankpil Alli is zonder recept verkrijgbaar bij de apotheek.