Voedingscentrum waarschuwt voor niet goed doorbakken hamburger bij de kerstgourmet

Ze zitten vaak in veel verkochte gourmetpakketten van de supermarkt, slager of groothandel: hamburgers. Maar niet iedereen is op de hoogte van het risico op een voedselinfectie bij gemalen vlees zoals hamburgers. 31% van de Nederlanders denkt ten onrechte dat ze niet ziek kunnen worden van een half doorbakken hamburger.

Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van het Voedingscentrum onder 1.059 Nederlanders. Het Voedingscentrum wil mensen waarschuwen voor de verhoogde kans op een voedselinfectie bij het eten van niet goed doorbakken gemalen rund- en varkensvlees.

“Een hamburger kun je niet half rauw of rosé eten, het is niet hetzelfde als een biefstuk” zegt Wieke van der Vossen, expert Voedselveiligheid van het Voedingscentrum. “Een hamburger is gemalen vlees, vaak van rund- of varkensvlees. En in alle soorten gemalen vers vlees, zoals bijvoorbeeld worstjes en slavinken, kunnen schadelijke bacteriën voorkomen.”

Lees verder op de website van het Voedingscentrum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.