Verzekeringsadviseurs verwachten eindejaarsdrukte zorgverzekeringen

zorgverzekeringVerzekeringsadviseurs verwachten komend najaar meer advies te geven over zorgverzekeringen. Dat blijkt uit het Landelijk Zorgonderzoek 2015 dat Bureau D & O uitvoerde onder 282 verzekeringsadvieskantoren. Van alle zorgverzekeraars wordt ONVZ Zorgverzekeraar door verzekeringsadviseurs het hoogst gewaardeerd.

Verzekeringsadviseurs staat een druk najaar te wachten, zo blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Bureau D & O. Van de kantoren die over zorgverzekeringen adviseren, verwacht een kwart in de komende jaren een toename van het aantal te geven adviezen. Dat geldt zowel voor adviezen aan particulieren als adviezen aan collectiviteiten, zoals werkgevers die hun werknemers een zorgverzekering aanbieden. Bijna 40 procent van de kantoren ziet sinds begin 2015 een groei in het aantal adviezen over zorgverzekeringen.

De zorgverzekeraars die door verzekeringsadviseurs het hoogst worden gewaardeerd zijn ONVZ Zorgverzekeraar en Stad Holland Verzekeringen. Het type polis dat de zorgverzekeraar aanbiedt, speelt daarbij een belangrijke rol. “ONVZ werkt alleen maar met een restitutiepolis”, stelt Jurjen Oosterbaan, directeur van Bureau D & O. “Dat wordt door verzekeringsadviseurs erg gewaardeerd.” Oosterbaan wijst op problemen die kunnen ontstaan met budgetpolissen, de tegenhanger van de restitutiepolis. “Te vaak worden consumenten hierbij onverwacht geconfronteerd met hoge eigen financiële bijdragen wanneer zij medische hulp moeten inroepen.”

Over het onderzoek
Jaarlijks wordt door Bureau D & O onder financieel adviseurs onderzoek gedaan naar ontwikkelingen op het gebied van advisering in zorgverzekeringen. Onderdeel van het onderzoek is onder meer de waardering van de dienstverlening van zorgverzekeraars aan het intermediair. Zorgverzekeraars die in het onderzoek zijn opgenomen zijn: Aevitae, Avéro Achmea, CZ, De Amersfoortse, De Goudse, Delta Lloyd, Menzis, Nedasco, ONVZ Zorgverzekeraar, Stad Holland Zorgverzekeraar, Turien & Co Assuradeuren en VGZ.
[ONVZ]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.