Muziek luisteren maakt gezond

muziekLuisteren naar muziek kan grote invloed hebben op hoe je je voelt. Van het ene nummer kan je uitgelaten en vrolijk worden, terwijl het andere je juist melancholisch of zelfs verdrietig maakt. Wist je dat muziek nog veel meer invloed op je uitoefent? Muziek kan ook je gezondheid bevorderen. We hebben de leukste weetjes over muziek en gezondheid voor je op een rijtje gezet.

Muziek verzacht pijn
Muziek kan zowel fysieke als mentale pijn verzachten. Doordat muziek afleidt, heb je minder aandacht voor de pijn. De troostende werking is bijvoorbeeld ook de reden dat uitvaartmuziek een belangrijk onderdeel is van de meeste begrafenisceremonies.

Muziek herstelt hersenbeschadigingen
Het beluisteren van muziek kan een helende uitwerking hebben op slachtoffers van beroertes. Muziek zou de beschadigde gedeeltes die met spraak samenhangen repareren. Dit komt doordat je hersenen de melodieën aan taaluitingen koppelen.

Muziek vermindert stress
Veel stress kan een behoorlijke aanslag op je gezondheid betekenen. Als je dagelijks naar muziek luistert heb je minder last van stress en sta je positiever in het leven.

Muziek houdt je brein jong
Muziek stimuleert het geheugen. Kinderen die muziekles hebben, doen het beter op school. Ouderen die veel muziek luisteren hebben ook een beter geheugen.

Muziek voorkomt epileptische aanvallen
Epilepsie komt voort uit abnormale elektrische activiteiten in de hersenen. Kalmerende klassieke muziek kan deze activiteiten tegengaan en zodoende een epileptische aanval zelfs voorkomen.

Muziek voorkomt doofheid
Als je veel muziek luistert, dan kun je op latere leeftijd beter tonen onderscheiden. Tenzij je natuurlijk die muziek veel te hard hebt gedraaid: dit heeft een averechts effect.

Muziek maakt je hart gezonder
Veel naar muziek luisteren heeft ook een positieve uitwerking op je hart. Opgewekte muziek kan namelijk je bloedvaten verwijden, wat weer goed is voor je hart.
Ongelofelijk als je het zo allemaal op een rij ziet, wat een positieve uitwerking muziek heeft op je gezondheid. Een goede reden om wat vaker een goed muziekje naar keuze op te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.