Heeft u een knie- of heupprothese? Loop mee met de HipWalk

wandelen - hardlopenDe afdelingen orthopedie van het Catharina Ziekenhuis en Máxima Medisch Centrum organiseren op zaterdag 25 april de HipWalk bij de Karpendonkse Plas in Eindhoven.
Tijdens deze wandeltocht laten mensen met een knie- of heupprothese zien hoe conditioneel sterk zij zijn en hoe goed zij kunnen bewegen met het kunstgewricht. Deelnemers laten zich sponsoren door familie en vrienden. De opbrengst van de sponsorloop gaat naar het Rode Kruis Eindhoven en is bestemd voor het project ‘Hulp aan ouderen’.

Met de HipWalk vragen de orthopeden aandacht voor het belang van bewegen bij ouderen, in het bijzonder mensen met een heup- of knieprothese.
Orthopeed Coen Jaspars: “Regelmatig bewegen is goed voor het fysieke en mentale gestel. Mensen die bewegen zijn in principe gezonder. Daarnaast kan lichamelijke activiteit ervoor zorgen dat je minder pijn hebt en beter kunt omgaan met pijn.”

Bewegen is een belangrijk onderdeel van het revalidatietraject na een orthopedische operatie. De avond na de operatie komen mensen al uit bed en komen zij in beweging onder begeleiding van een fysiotherapeut. Binnen zes tot twaalf maanden na de operatie kunnen de meeste mensen weer een uur wandelen. Iets wat zij voor de operatie voor onmogelijk hielden. Ook fietsen en zwemmen zijn goede manieren om in beweging te blijven voor mensen met een heup- of knieprothese.

Heeft u een heup- of knieprothese? Ga dan de uitdaging aan en doe mee aan de HipWalk op zaterdag 25 april bij de Karpendonkse Plas in Eindhoven. Aanmelden kan via www.hipwalk.nl.
Alle lopers kunnen natuurlijk ook aanmoediging gebruiken, alle geïnteresseerden zijn daarom van harte welkom. De sponsorloop begint om 12.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.