Start palliatieve polikliniek in MMC

zorgverlenerBijzondere combinatie van hoogwaardige zorgverlening voor ongeneeslijk zieke patiënten
De palliatieve zorgverlening vanuit Máxima Medisch Centrum is uitgebreid met een palliatieve polikliniek. Deze polikliniek is bedoeld voor ongeneeslijk zieke patiënten die medische complicaties ondervinden van hun ziekte en door een vertrouwd team van deskundigen worden opgevangen. De palliatieve zorgverlening in MMC is met deze nieuwe poli uniek in de regio.

De polikliniek palliatieve zorg is voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn waaronder mensen met kanker maar ook hartfalen en COPD. Uitgangspunt is dat patiënten in deze fase van hun ziekte zo min mogelijk hinder ondervinden van klachten die op kunnen treden. Kwaliteit van leven staat centraal. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de patiënt maar ook naar diens naasten. Problemen worden in een vroeg stadium besproken en eventueel behandeld, zodat een ziekenhuisopname mogelijk voorkomen wordt.

Als opname toch nodig blijkt, kan de patiënt kortdurend worden opgenomen op de unit voor palliatieve zorg en symptoombestrijding. In de palliatieve unit wordt gestreefd naar een opnameduur van maximaal vijf dagen, zodat de patiënt zo snel mogelijk weer terug kan naar de eigen vertrouwde omgeving. Naast de medische kant is er veel aandacht voor psychologische en sociale problemen en voor zingevingvragen.

Lees verder op de website van het Maxima Medisch Centrum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.