Afvallen werkt het beste door dieet en bewegen te combineren

overgewicht buikvetEen analyse van verschillende onderzoeken laat zien dat de combinatie van een afvaldieet en beweging het effectiefst is om af te vallen. Kortom: gezonder eten, minder eten en meer bewegen. Die drie adviezen vormen samen het uitgangspunt van het compleet vernieuwde boek “Alles over afvallen” van het Voedingscentrum. Met de informatie en tips uit het boek is het makkelijker om gezonde voornemens te halen en vol te houden.

In 3 fases een blijvend gezond gewicht
Het 136 pagina’s tellende boek is ingedeeld in 3 fases: de voorbereiding, het afvallen en het houden van een gezond gewicht. In de eerste fase krijgen lezers meer inzicht in hun huidige situatie. Zo gaan ze optimaal van start. In de tweede fase leren ze om minder energie binnen te krijgen dan ze verbruiken. Daardoor val je af. In de laatste fase is het belangrijk gezond te blijven eten om het gezonde gewicht te houden.

Boordevol tips, menu’s en recepten
In het boek is te lezen hoe mensen die willen afvallen in hun eigen tempo aan hun gewicht kunnen werken. Daarbij worden concrete tips, pasklare menusuggesties en recepten voor de warme maaltijd gebruikt. Daarnaast staat er een handige calorietabel in, waarin te zien is hoeveel calorieën een product levert.

Meer over het onderzoek
Onlangs zijn de resultaten van 22 onderzoeken die het effect van een afvaldieet, meer beweging, of een combinatie daarvan, gezamenlijk geanalyseerd in een zogenaamde meta-analyse. Op basis van gegevens van meer dan 3500 mensen met overgewicht werd geconcludeerd dat de grootste vermindering in gewicht , buikomvang en vetmassa werd behaald bij mensen die een afvaldieet combineerden met meer beweging.

Wanneer mensen dieet en beweging combineerden verloren ze gemiddeld 4 kg meer dan met beweging alleen. Als ze alleen een dieet volgden, verloren ze bijna 1,5 kg minder.

Ook was de combinatie van een dieet met meer beweging het meest succesvol in het verlagen van de bloeddruk en het verbeteren van de vetzuursamenstelling van het bloed. Afzonderlijk was een dieet op zichzelf weer effectiever dan alleen meer beweging. Dit onderzoek bevestigt wat al eerder in diverse onderzoeken is aangetoond.

De compleet herziene versie van ‘Alles over afvallen’ is verkrijgbaar voor € 9,95 in de webshop van het Voedingscentrum: http://webshop.voedingscentrum.nl/alles-over-afvallen.html.
[Voedingscentrum]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.