Artrose: start onderzoek naar combi van fysiotherapeut en online beweegprogramma

zorg ehealthHet NIVEL en Tilburg University zijn een onderzoek begonnen waarin patiënten naast behandeling door een fysiotherapeut begeleiding krijgen via een online beweegprogramma: e-Exercise. Met dit onderzoek willen ze de behandeling van mensen met artrose aan knie of heup verbeteren en kijken of dit goedkoper, effectiever en efficiënter is dan de gebruikelijke behandeling bij de fysiotherapeut. De onderzoeksopzet is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift BMC Musculoskeletal Disorders. Per 1 september worden de eerste patiënten behandeld.

Naar schatting hebben 1,1 miljoen mensen in Nederland een vorm van artrose. Door de vergrijzing zal dit alleen maar toenemen. Naar verwachting met 30% in 2030. De fysiotherapeut ziet een patiënt met artrose gemiddeld 17 keer per jaar. Afhankelijk van de aanvullende verzekering wordt een aantal fysiotherapiebehandelingen vergoed. Fysiotherapeuten proberen daarom in minder behandelingen toch een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Wellicht kan een combinatie van reguliere behandeling in de praktijk en een oefenprogramma op internet helpen hetzelfde of een zelfs beter resultaat te bereiken, tegen lagere kosten.

Lees verder op de website van NIVEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.