Verklein jouw voedselafdruk door minder te verspillen

BroccoliEten weggooien is zonde, zeker als je je bedenkt dat er op andere plekken in de wereld te weinig voedsel beschikbaar is. Op 16 oktober is het Wereldvoedseldag, een mooi moment om minder eten te verspillen. Daarmee verklein je direct de impact van jouw eetgedrag op het milieu.

Het thema van de Wereldvoedseldag is dit jaar ‘duurzame voedselsystemen voor voedselzekerheid’. Dat betekent dat iedereen op aarde er zeker van zou moeten zijn dat er voldoende voor hem of haar te eten is. In Nederland hebben we zo veel dat we per gezin wel 350 euro per jaar kunnen besparen, alleen al door minder eten te verspillen. En dat terwijl ze in sommige landen te weinig hebben om de hele bevolking te voeden. 1 op de 8 mensen heeft honger.

Kleinere voedselafdruk
Voor elke wereldbewoner is er 0,9 hectare aan landbouwgrond beschikbaar. In Nederland is onze voedselafdruk gemiddeld 2,1 hectare. Als iedereen dat zou hebben, dan hebben we 2 planeten nodig om alle bewoners te voeden. Het is dus zaak om jouw impact op land- en watergebruik, je voedselafdruk, te verkleinen. Dat doe je door slimmere keuzes te maken tijdens het kopen, koken en bewaren van eten.

Lees verder op de website van het Voedingscentrum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.