Albert Schweitzer ziekenhuis op de eerste plaats in de AD Ziekenhuis Top 100

zorgverlenerHet Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht is het beste ziekenhuis van het land. Het ziekenhuis staat op de eerste plaats van de AD Ziekenhuis Top 100. Het Albert Schweitzer presteert op veel gebieden bovengemiddeld goed, zoals ingrepen bij hart- en vaataandoeningen en kankeroperaties.

Volgens het AD is in het algemeen de ziekenhuiszorg in het afgelopen jaar opnieuw verbeterd. Complexe operaties worden vaker door ervaren medische teams uitgevoerd en patiënten hoefden minder vaak een tweede keer onder het mes vanwege een complicatie.

De AD Ziekenhuis Top 100 is dit jaar voor de 10e keer gepubliceerd. Het AD kent aan alle gegevens een score toe en daaruit volgt de ranglijst. De criteria die zijn gehanteerd voor de ranglijst zijn gebaseerd op medische richtlijnen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg en vakverenigingen van medisch specialisten. De rangorde is relatief: hoe presteren ziekenhuizen ten opzichte van elkaar? Indien een ziekenhuis bepaalde operaties niet uitvoert, wordt dit niet meegeteld in de score. De lijst geeft een algemeen beeld van de ziekenhuiskwaliteit. Medische missers blijven in ieder ziekenhuis mogelijk.

De top 10 van de AD Ziekenhuis Top 100 is als volgt:

  1. Albert Schweitzer Ziekenhuis
  2. Zaans Medisch Centrum Groep
  3. Rijnlandziekenhuis
  4. Sint Franciscus Gasthuis
  5. Tergooi
  6. Slotervaartziekenhuis
  7. Meander MC
  8. Wilhelmina Ziekenhuis Assen
  9. Elkerliek Ziekenhuis
  10. Ziekenhuisgroep Twente

Bekijk de volledige top 100 op de website van het AD.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.