Nieuwe Eettabel van het Voedingscentrum maakt gezond kiezen eenvoudig

Eettabel VoedingcentrumMet de Eettabel heeft je eten geen geheimen meer voor je. In één boek staan van meer dan 1.600 producten hoeveel calorieën, eiwit, koolhydraten, vet, verzadigd vet, vezels en zout ze leveren. Er is nu een nieuwe uitgebreidere versie beschikbaar.

De Eettabel is een ideaal hulpmiddel bij het kiezen van gezonde producten. Het is ook geschikt voor mensen die op extra op moeten letten bij het eten. Het kan bijvoorbeeld hulp bieden bij het afvallen. Verder is het handig voor mensen met diabetes, hart- en vaatziekten, verhoogde bloeddruk of darmklachten.

Wat is er nieuw?
In de nieuwe Eettabel zijn categorieën toegevoegd. Deze geven aan of een product een voorkeur-, middenweg- of uitzonderingproduct is. In één oogopslag is te zien of je een gezonde keuze maakt. Zo is het meteen is het duidelijk dat gekookte aardappel de voorkeur heeft en dat gebakken aardappel een uitzonderingproduct is. Of dat kipfilet prima kan, maar dat een kippenpoot minder vaak gegeten zou moeten worden.

Hoe kun je de Eettabel bestellen?
In de webshop van het Voedingscentrum kan je de nieuwe Eettabel voor 7,95 euro bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.