Vlees is hoogst voedzaam

vleesAls bron van hoogwaardige eiwitten, belangrijke vitaminen en mineralen maakt vlees deel uit van een gezond en duurzaam dieet. Dat staat centraal voor de Europese sectorfederaties CLITRAVI (vleesverwerking) en UECBV (vee- en vleeshandel). Vlees is magerder dan ooit door technische vooruitgang, door een gericht voerbeleid en door toepassing van moderne technieken van vleesverwerking.

In Europa varieeert de vleesconsumptie onder vrouwen tussen de 31 tot 79 gram per dag. Bij mannen ligt dat tussen de 55 tot 136 gram. Dat valt binnen aanbevolen hoeveelheden, stellen de sectororganisaties. Mannen neiging er naar iets te veel vlees te eten, terwijl vrouwen eerder onder dat niveau zitten.

De Europese vleessector is zich bewust dat sommige Europeanen boven de aanbevolen hoeveelheden zitten, maar waarschuwt tegen het minderen. ‘Adviezen om minder rood vlees te eten, kunnen leiden tot tekorten aan belangrijke voedingsstoffen. Vlees is immers een grote leverancier van hoogwaardige eiwitten, en van acht essentiële aminozuren, mineralen als ijzer, zink en magnesium en een resem vitaminen met vitamine B op kop. Voedingsstoffen zoals zink en vitamine B12 krijgt de mens niet via plantaardig voedsel binnen.’

Vanwege de groeiende bevolking en stijgende welvaart gaan de Europese vleesorganisaties uit van een groeiende mondiale vraag naar vlees. Tussen 1992 en 2011 steeg de vleesconsumptie al van 155 naar 236 miljoen ton.
“Europa kan in de vraag helpen voorzien met moderne productiesystemen, hoge standaarden voor voedselveiligheid, dierenwelzijn en milieu.’

De Europese vleesindustrie wil dat de EU werk maakt van een positief lange termijnbeleid ter verbetering van de veerkracht van de landbouw en ter bevordering van ecologische innovatie.
[Vlees.nl]

2 antwoorden op “Vlees is hoogst voedzaam”

  1. Zink zit in granen, peulvruchten, zaden en noten. Dus daar hoeft een veganist zich geen zorgen over te maken. En vegetariërs hoeven zich ook geen zorgen te maken. Zonder vlees is gezonder.

  2. Natuurlijk stelt de vleessector dat vlees moet in je dieet…DUH
    Albert Einstein meldde al dat vegetarisch dieet beter is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.