Meer bewegen met behulp van SMS berichten

apple iphone 4Gratis deelname aan een online beweegprogramma
De Universiteit Maastricht heeft een nieuw internationaal beweegprogramma ontwikkeld om volwassenen te ondersteunen om meer te gaan bewegen: het MoMo-programma. Voldoende beweging is belangrijk voor een goede gezondheid. Door regelmatig lichamelijk actief te zijn wordt de kans op verschillende ziektes, zoals hart- en vaatziekten, kanker en een hoge bloeddruk, verkleind. Om verschillende redenen lukt het vaak niet om voldoende en regelmatig lichamelijk actief te zijn. Het MoMo-programma kan hierbij helpen.

MoMo staat voor ‘mobiel met mobiele telefoon’. Binnen het MoMo-programma ontvangen deelnemers SMS-berichten, die hen aansporen meer te gaan bewegen. De onderzoekers willen graag weten hoe effectief een dergelijke aanpak is. “We weten al dat het gebruik van internet effectief is om gezond gedrag bij mensen te stimuleren” aldus Daniela Schulz, de promovenda die het Nederlandse deel van het MoMo project onder haar hoede heeft. “Tegenwoordig heeft bijna iedereen een telefoon op zak, dus we denken dat het SMS-platform ook een belangrijk medium is om mensen aan het bewegen te krijgen. Omdat wij het belangrijk vinden dat we een zo groot mogelijk publiek bereiken, is deelname aan het programma volledig kosteloos. Sterker nog: we verloten prijzen onder de deelnemers”, zegt Schulz.

Aanmelden kan via de website www.momo-programma.nl. Deelname duurt vanaf het eerste moment van inloggen ongeveer drie à vier weken. In dit tijdsbestek wordt aan de deelnemers gevraagd om in totaal vier keer een vragenlijst op internet in te vullen. Om mee te doen aan het onderzoek moet de deelnemer beschikken over een computer met internetverbinding en een mobiele telefoon. Deelnemers maken bovendien kans op één van de tien VVV-bonnen ter waarde van € 15.
[Universiteit Maastricht]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.