Kruidenthee Jacob Hooy waarschijnlijk verontreinigd met giftig kruid

Jacob Hooy luchtwegen kruidenmengsel theeDe theesoorten ‘Heemstwortel’, ‘Galreiningende kruiden’ en ‘Luchtwegen kruiden’ van kruidentheeleverancier Jacob Hooy is waarschijnlijk verontreinigd met wolfskers, een kruid dat gevaarlijk is voor de volksgezondheid. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en het bedrijf Jacob Hooy roepen consumenten daarom op de thee niet meer te drinken.

De theesoorten ‘Heemstwortel’, ‘Galreiningende kruiden’ en ‘Luchtwegen kruiden’ zijn los en verpakt verkocht bij onder andere de Erica kruiderijen, Jacob Hooy Amsterdam, van der Pigge Haarlem, Droom van Utrecht, de Pil Rotterdam en Potgens in Kerkrade. De winkels hebben de thee uit de schappen gehaald en zullen hun klanten oproepen de thee niet meer te gebruiken. Het bedrijf Jacob Hooy zal morgen ook een publiekswaarschuwing plaatsen in de landelijke dagbladen.

Klanten die hun geld terug willen kunnen het product terugbrengen naar de winkel waar zij het hebben gekocht. Voor meer informatie kunnen klanten en verkopers van de thee contact opnemen met het bedrijf Jacob Hooy.

Het is nog niet bekend hoe de wolfkers in de kruidenthee terechtgekomen kan zijn. De kruidenthee is geleverd door een leverancier uit Duitsland die de kruidenthee uit Bulgarije heeft geïmporteerd.

Voor vragen over dit nieuwsbericht kunnen journalisten contact opnemen met het team persvoorlichting van de NVWA (088) 22 33 700.

Consumenten en bedrijven kunnen contact opnemen met het Klantcontactcentrum van de NVWA via www.nvwa.nl of (0800) 04 88 of met het bedrijf Jacob Hooy.
[NVWA]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.