UMC St Radboud biedt gratis HIV-sneltest aan op 29 november 2012

aids ribbonOp 29 november biedt het UMC St Radboud wederom een gratis HIV-sneltest aan voor iedereen ouder dan 18 jaar, die mogelijk risico heeft gelopen op een HIV besmetting, maar zich nog nooit heeft laten testen. Uit de grote belangstelling van vorig jaar blijkt dat er behoefte bestaat voor deze actie rond Wereld Aids Dag.

Dr. Reinout van Crevel, internist-infectioloog in het UMC St Radboud: “Vier op de tien mensen in Nederland die met HIV geinfecteerd zijn, weten dit niet van zichzelf. Om te voorkomen dat HIV je ziek maakt, of dat je het virus overdraagt op andere mensen, is het belangrijk om een test te doen, en daarmee je HIV-status te kennen. Want hoe eerder je wordt behandeld, hoe beter de prognose.”

Discreet
De HIV-sneltest in het UMC St Radboud wordt discreet en anoniem afgenomen en de testuitslag is binnen 20 minuten bekend. De test wordt uitgevoerd door een verpleegkundig specialist werkzaam binnen het HIV team, tevens kan hij/zij uw vragen over HIV en AIDS beantwoorden. De testen worden zowel ’s morgens als ’s middags afgenomen.

Grote stap
Een HIV-test wordt normaal gesproken door de huisarts of GGD uitgevoerd. Juist voor mensen die de stap naar de huisarts te groot vinden, biedt het UMC St Radboud deze test aan. De test is onder meer aan te raden als je onveilige seks hebt gehad, wanneer je zwanger wilt worden of als je met bloed van een ander in aanraking bent gekomen. Tevens is het mogelijk om een SOA check te laten uitvoeren op die dag, dit gelieve wel aan te geven bij de aanmelding.

Naast het UMC St Radboud zijn er nog 14 HIV behandelcentra die dit jaar deze gratis test aanbieden. Alleen via telefoonnummer 06 27 33 16 91 van het UMC St Radboud kan een (anonieme) afspraak voor de sneltest worden gemaakt tot en met 28 november tussen 9.00 – 13.00 uur.
[UMC St Radboud]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.