Gratis hiv-sneltest in OLVG van 26 t/m 30 november

bloedtestVan 26 tot en met 30 november biedt het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam voor het vijfde opeenvolgende jaar een gratis hiv-sneltest aan. Iedereen die mogelijk met dit virus is geïnfecteerd, kan zich gratis laten testen. In het kader van Wereld Aidsdag op 1 december wil het OLVG met deze actie hiv en aids onder de aandacht brengen.

Het OLVG nam in 2008 het initiatief om rond Wereld Aidsdag een gratis hiv-sneltest aan te bieden. In totaal maakten de afgelopen vier jaar bijna 900 personen gebruik van deze actie, zes daarvan bleken uiteindelijk positief getest. Veel mensen zien de noodzaak om zich te laten testen, maar worden hier toch van weerhouden. Als belangrijkste reden om zich in het OLVG te laten testen, noemden de aangemelde personen: de korte wachttijd en de snelle testuitslag. Ook de laagdrempelige en anonieme testomgeving wordt als prettig ervaren.

De hiv-sneltest in het OLVG wordt discreet en anoniem afgenomen en de testuitslag is binnen 15 minuten bekend. Er is een verpleegkundig hiv-specialist aanwezig voor aanvullende informatie of begeleiding. De test is bestemd voor iedereen die zich om welke reden dan ook zorgen maakt met hiv besmet te zijn. Dat kan onder andere te maken hebben met onveilige sekscontacten of het in aanraking zijn gekomen met bloed van een ander.

Een (anonieme) afspraak maken voor de hiv-sneltest in het OLVG kan via:
(020) 599 26 26
[Onze Lieve Vrouwe Gasthuis]

Eén antwoord op “Gratis hiv-sneltest in OLVG van 26 t/m 30 november”

  1. Wat leuk, nu kun je gratis een HIV etiket op je voorhoofd zetten om straks te worden gediscrimineerd, geslagen van je werk, gecriminaliseerd door je seksleven en overgemedicaliseerd tot je vroegere dood. Ik kan niet langer wachten hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.