Subsidie voor hamstringonderzoek

Hoogleraar Sportgeneeskunde Frank Backx en zijn onderzoeksgroep hebben een ZonMW-subsidie van 50.000 euro ontvangen voor hun onderzoek naar hamstringblessures. 

Sportartsen van het UMC Utrecht, Medisch Centrum Haaglanden en de KNVB zijn een wetenschappelijk onderzoek naar een nieuwe behandelmethode voor acute hamstringblessures gestart. Onderzocht wordt of deze behandelmethode acute hamstringblessures sneller en beter kan genezen. 

Een hamstringblessure is een veelvoorkomende blessure bij sporters. De hamstringspieren bevinden zich aan de achterkant van het bovenbeen. Ze worden zwaar belast bij hardlopen en sprinten. Tijdens deze activiteiten kan er acuut een blessure van de hamstring ontstaan. Vaak is er dan sprake van een scheurtje in de hamstring. 

Sporters die een hamstringblessure hebben, kunnen een tijd lang niet sporten. Dit kan een week tot enkele maanden duren. Doorgaans wordt een hamstringblessure behandeld met fysiotherapie. Door oefeningen wordt de hamstringspier weer sterker en weerbaarder gemaakt. 

Meer informatie vindt u op de website van het onderzoek: www.hamstringonderzoek.nl 
[UMC Utrecht]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.