App helpt bij stellen diagnose MS

apple iphone 4Voor veel neurologen en andere medici is het lastig om met zekerheid de diagnose multiple sclerose (MS) in een vroege fase te stellen. Terwijl het zo vroeg mogelijk stellen van de diagnose juist zo belangrijk is, omdat dan op tijd met een behandeling kan worden gestart.

Daarom ontwikkelde Bernard Uitdehaag, neuroloog en epidemioloog van VUmc MS Centrum Amsterdam een App die helpt bij het stellen van de diagnose MS. De App gaat uit van de McDonald-richtlijnen, dé standaard voor het stellen van de diagnose MS.

Door het beantwoorden van een aantal vragen wordt op een makkelijke manier zekerheid gekregen of de diagnose MS gesteld kan worden. De App biedt medici daarnaast ook informatie over MS en MRI-scans van hersenen en ruggenmerg met daarop voorbeelden van MS-laesies.

De McD MS App is gratis beschikbaar voor Apple (iOS, via App store) en Android (via Google PlayStore) onder de naam ‘MS diagnosis’.
[VU Medisch Centrum]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.