Multidisciplinaire richtlijn over zelfcontrole van bloedglucosewaarden

diabetesOp 28 juni is tijdens de EADV Kennisdag in Utrecht de multidisciplinaire richtlijn “Van indicatiestelling tot uitvoering: een multidisciplinaire richtlijn over zelfcontrole van bloedglucosewaarden door mensen met diabetes” gepresenteerd. De tekst van de nieuwe richtlijn is inmiddels goedgekeurd door de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF) en wordt een breed inzetbaar document in gedrukte vorm én online.

“Iedereen is het erover eens dat zelfcontrole een zinvolle bijdrage kan leveren aan zelfmanagement”, zegt Jolanda Hensbergen, projectleider van de werkgroep Richtlijn Zelfcontrole Diabetes, in een interview in enkele vakbladen.

De nieuwe landelijke richtlijn geeft adviezen over indicatie, frequentie en uitvoering van zelfcontrole en pleit er tevens voor dat patiënt en behandelaar samen duidelijke doelen stellen. “Je ziet nu vaak dat mensen thuis hun bloedglucosewaarden meten, alles keurig opschrijven en het dagboekje op het consult overhandigen aan hun diabetesverpleegkundige. Zonder er dus zelf iets mee te doen.

Bekijk de richtlijn op de website van het EADV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.