Oog in beeld – Ogencheck

Een groot deel van de Nederlandse bevolking draagt een bril, lenzen of heeft zijn ogen laten laseren. Daarnaast zijn er in Nederland meer dan 350.000 mensen blind of ernstig slechtziend. Naast sterkte-afwijkingen, komen er voornamelijk bij mensen boven de 45 jaar veel ernstige oogaandoeningen zoals glaucoom en maculadegeneratie voor. Hiervoor geldt dat een tijdige signalering van groot belang is. Daarom is het wenselijk om naast een sterktecontrole ook regelmatig je ogen te laten controleren op oogaandoeningen.

In deze online video aflevering praten we met oogarts Rolf Zandbergen over het belang van een regelmatige ogencheck. Daarnaast vertelt ervaringsdeskundige Haas Kuijper hoe het is om glaucoom te hebben en kijken we mee met iemand die zijn ogen laat checken.

Deze WebTV aflevering is helaas niet meer beschikbaar

Bekijk het overzicht van alle WebTV afleveringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.