Eerste zonnestralen goed voor de lijn

overgewicht dieetDe Nederlandse vrouwen hebben nog niet hun gewilde zomerfiguur. 83 procent wil overtollige kilo’s kwijt voordat het zomer is. Een poging om af te vallen is snel gemaakt, maar toch blijft het moeilijk om door te zetten. De helft van de “afvallers” kan pas echt doorzetten als het voorjaar aanbreekt. 10 procent vindt het moeilijk om de stap te zetten. Zij komen pas in actie als zij voor het eerst weer een bikini of badpak aandoen. Dit blijkt uit een enquête van online afvalprogramma Stepaday.nl onder 340 vrouwen.

Meer dan de helft leeft gezonder tijdens de zomermaanden. Voornamelijk door meer te bewegen, gezondere avondmaaltijden en door minder te snoepen. De favoriete zomermaaltijd is dan ook een maaltijdsalade, gevolgd door barbecue en een simpele maaltijd met stokbrood, kruidenboter en wijn. Als tussendoortje in de zomer is waterijs veruit het populairst.

Buik, borsten en billen
Meer dan de helft van alle vrouwen wil 5 kilo of meer kwijt. Deze kilo’s mogen dan vooral verdwijnen op de buik (81%), de benen (41%) en de billen (25%). De populairste manier om af te vallen is gezonder eten en meer bewegen. Driekwart geeft hier de voorkeur aan. Om blijvend resultaat te boeken is dit ook de meest verantwoorde manier. Toch geeft 10 procent de voorkeur aan het zogenoemde crash dieet waarmee je in een zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk kilo’s wilt verliezen.

Een vreselijke opgave
65 procent van de vrouwen is niet tevreden over hun lichaam wanneer zij in badkleding gekleed gaan. Een kwart bedekt zichzelf het liefst met een handdoek. Slechts 3 procent is echt trots op haar lichaam. De juiste badkleding kopen is niet makkelijk, 68 procent geeft aan dit lastig te vinden. De belangrijkste reden hiervoor is het passen. Bijna de helft bestempelt dit als ‘een vreselijke opgave’.

Stepaday
Stepaday is het nieuwe online afslankprogramma van Sanoma Media over afslanken, gezond eten en bewust leven. Stepaday is een bewezen afslankmethode waarmee je zelf bepaalt wat je eet, gebaseerd op Sanoma’s eerder ontwikkelde Streep-Je-Slank methodiek. De site biedt handige en eenvoudige tools om inzicht te krijgen in ieders eetpatroon en eetgedrag. Verantwoord afvallen staat centraal evenals op gewicht blijven. Stepaday biedt persoonlijk advies, tips, artikelen, weekmenu’s en talrijke recepten. De site is te vinden op www.stepaday.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.