Mediq Apotheken lanceert nieuwe hooikoorts-app

Mediq Apotheken presenteerde vorige week een gratis hooikoorts-app voor Android en iPhone. De hooikoorts-app is een uniek hulpmiddel voor mensen met hooikoorts. Het biedt een combinatie van dagelijkse polleninformatie en persoonlijk advies. Op basis van hun eigen allergie-gegevens krijgen hooikoortspatiënten een persoonlijk medicijn-advies. Door beter gebruik van medicijnen verwacht Mediq Apotheek dat ze minder last zullen hebben van hun aandoening.

Meer dan 10% van de Nederlanders heeft in meer of mindere mate last van hooikoorts. Vooral in het voorjaar en de zomer spelen de klachten sterk op. Dit gaat vooral gepaard met neus- en oogklachten. Hooikoorts heeft regelmatig invloed op het dagelijks leven en soms zijn de klachten zo heftig dat het leidt tot ziekteverzuim.

Polleninformatie
Op de hooikoorts-app kan men de actuele polleninformatie raadplegen voor drie dagen. Daarbij kan men ook zien welke pollen veel voorkomen en vermoedelijk hooikoortsklachten zullen veroorzaken. Deze informatie wordt zes maal per dag geüpdate.

Persoonlijk advies
Mensen kunnen zelf eenmalig op de website www.hooikoortsapp.nl de soort en de ernst van de hooikoortsklachten vastleggen. Vervolgens ontvangen ze een persoonlijk advies, waaronder praktische tips om klachten snel weer onder controle te krijgen. Indien de klachten een meer persoonlijk advies noodzakelijk maken, volgt de tip om naar de apotheek of de huisarts te gaan.

Het advies rondom medicijnen geldt vanaf 12 jaar. De app is gratis te downloaden via Android Market en Apple iTunes. Uiteraard is er ook een online module beschikbaar via www.mediq-apotheek.nl.

Minder hooikoortsklachten
Boudewijn van Aarsen, Mediq apotheker: “Deze hooikoorts-app past in het streven van Mediq om de kwaliteit van de service van onze apotheken op een steeds hoger plan te brengen. We verwachten dat de hooikoortspatiënt door deze laagdrempelige app trouwer en nauwkeuriger zijn medicijnen zal innemen, met minder klachten als gevolg en een beter inzicht in de ontwikkeling en het verloop van de eigen allergie.”
[Persbericht Mediq Apotheken]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.