Geslaagde recordpoging “Grootste lachsessie” op Blue Monday

Dokters van de WereldHulporganisatie Dokters van de Wereld gebruikte Blue Monday als aanleiding om de grootste lachsessie ter wereld te organiseren om zo meer aandacht te vragen voor het project ‘Operatie Glimlach’. Dit project biedt reconstructieve chirurgie aan kinderen en jongeren in ontwikkelingslanden met aangeboren of verworven misvormingen, zoals een brandwond of schisis, in de volksmond beter bekend als een ‘hazenlip’. Aan de lachsessie onder leiding van de Belgische lachcoah Geert van de Vijver namen 422 mensen deel, waardoor het officiële wereldrecord van 415 mensen werd verbroken.

Om het nieuwe record te vieren, doneerde snoepmerk Haribo een bedrag van € 5.000,- waarmee weer twintig nieuwe operaties kunnen worden bekostigd. “Door ‘Operatie Glimlach’ krijgen jaarlijks honderden kinderen en jongeren voor circa € 250,- per operatie zowel medisch als sociaal gezien een beter leven. Om meer aandacht voor dit project te verwerven, hebben we deze actie georganiseerd en we zijn dan ook erg blij dat we het record hebben gehaald dankzij alle mensen die hebben meegedaan aan de lachsessie. Zo kunnen wij kinderen voor wie lachen niet zo vanzelfsprekend is, nog beter helpen”, aldus Mirjam Koppe, directeur van Dokters van de Wereld.

Over Dokters van de Wereld
Dokters van de Wereld is in 1997 opgericht als de Nederlandse tak van Médecins du Monde. Deze internationale medische hulporganisatie is actief in ruim zestig landen wereldwijd. Dokters van de Wereld is in het bezit van het CBF-Keurmerk voor goede doelen. Voor effectieve medische zorg en humanitaire hulp werkt Dokters van de Wereld samen met betrouwbare partners, variërend van lokale NGO’s en Human Right Watch tot de Vrije Universiteit Amsterdam en het Amsterdams Medisch Centrum in Nederland. Dokters van de Wereld concentreert zich op hulp aan de meest kwetsbare groepen in de samenleving: vluchtelingen of straatkinderen in ontwikkelingslanden, drugsverslaafden of prostituees of migranten zonder verblijfspapieren in Nederland. Daarbij kiest Dokters van de Wereld voor een duurzame aanpak, waarbij veel aandacht aan educatie wordt besteed, zodat lokale zorgverleners en organisaties in de toekomst zelfredzaam kunnen opereren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.