Drie meest invloedrijke personen publieke gezondheid 2011 bekend

Op dinsdag 17 januari a.s. wordt bekend wie de ‘Meest invloedrijke persoon publieke gezondheid 2011’ is. Deze verkiezing, die voor de 2e keer door de NPHF en GGD Nederland is georganiseerd, leverde ruim 430 stemmen op. De verkiezing maakt duidelijk dat Henk Jans, Joan Briels en Klasien Horstman het afgelopen jaar het meest hebben betekend in de publieke gezondheid.

Henk Jans
Henk Jans was in 2011 dé milieudeskundige die betrokken was bij de brand bij Chemie-Pack in Moerdijk.

Joan Briels
Joan Briels zorgde er als wethouder van de gemeente Laarbeek voor dat de ‘Gezondheidsrace’ een succes werd. Daarbij werden burgers gefaciliteerd en gestimuleerd om zelf aan de slag te gaan met hun gezondheid en die van dorpsgenoten.

Klasien Horstman
Klasien Horstman (bijzonder hoogleraar Filosofie van Public Health aan de Universiteit Maastricht) wist als geen ander duidelijk te maken dat het belangrijk is bij publieke gezondheidszorg om de burger, zoals in Laarbeek, aan het woord te laten.

Naast de top 3 kregen ook Laurent de Vries (GGD Nederland), Arie Nieuwenhuijzen Kruseman (KNMG), Marianne Donker (ministerie van VWS) en Rien Meijerink (Raad voor de Volksgezondheid en Zorg) veel stemmen.

De prijsuitreiking op 17 januari a.s.
Wie van de top 3 de prijs en de begeerde titel ‘Meest invloedrijke persoon publieke gezondheid 2011’ op zijn of haar naam mag schrijven, wordt bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de NPHF op dinsdag 17 januari a.s. om 18:00 uur in De Winkel van Sinkel in Utrecht.
[GGD Nederland]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.