Gratis hiv-sneltest in OLVG

bloedtestVan 28 november tot en met 2 december biedt het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam een gratis hiv-sneltest aan. Iedereen die mogelijk met dit virus is geïnfecteerd kan zich gratis laten testen. In het kader van Wereld Aidsdag op 1 december a.s. wil het OLVG met deze actie hiv en aids onder de aandacht brengen.

Het OLVG nam in 2008 het initiatief om voortaan rond Wereld Aidsdag een gratis hiv-sneltest aan te bieden. Veel mensen zien de noodzaak om zich te laten testen, maar worden hier toch van weerhouden. Als belangrijkste reden om zich in het OLVG te laten testen noemden de aangemelde personen: de korte wachttijd en de snelle testuitslag. Ook de laagdrempelige en vrij anonieme testomgeving wordt als prettig ervaren.

De hiv-sneltest in het OLVG wordt discreet en anoniem afgenomen en de testuitslag is binnen 15 minuten bekend. Direct na de test kan een verpleegkundig hiv-consulent indien men dat gewenst nadere informatie verstrekken. De test is aan te raden als iemand onveilige seks heeft gehad, wanneer men zwanger wilt worden, als iemand met bloed van een ander in aanraking is gekomen of als men om welke reden dan ook zich zorgen maakt of ze met hiv besmet zijn.

In 2010 werd de gratis hiv-sneltest voor het eerst ook door andere ziekenhuizen opgepakt. In totaal maakten dat jaar 714 personen in acht ziekenhuizen gebruik van de test. Ook dit jaar stimuleert het OLVG de overige hiv centra in het land om een testweek te organiseren.

Via telefoonnummer (020) 599 26 26 kan bij het OLVG een (anonieme) afspraak voor de sneltest worden gemaakt.

CategorieënSOA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.