Gezonderworden.nl

Nieuws over gezondheid, overgewicht en diabetes

 

Ziekenhuisplanner.nl maakt een eind aan overvolle bezoekuren

ZiekenhuisplannerGratis site biedt gebruikers zowel een gemeenschappelijke agenda als dagboek
Overvolle bezoekuren in het ziekenhuis zijn vanaf nu verleden tijd, dankzij Ziekenhuisplanner.nl. De gratis online service stelt de gebruiker in staat om zelf de ziekenhuisopname van een familielid, vriend of kennis te volgen en informatie te delen via een gemeenschappelijke agenda. Dat is niet alleen een uitkomst voor de betrokkenen, maar óók voor de ziekenhuizen.

Te veel drukte in het ziekenhuis is vervelend. Voor de bezoeker en het verplegend personeel, maar vooral voor de patiënt. Dat kon veel beter, vond Hans van der Houven. Als onafhankelijk particulier startte hij daarom met Ziekenhuisplanner.nl. Via de gratis website kan iedereen als initiatiefnemer een online groep starten, en anderen daarvoor via e-mail uitnodigen. Samen volgen de gebruikers de opname van een bekende, waarbij ze onder andere een online kalender gebruiken. Zo kan iedereen van elkaar zien wie wanneer naar het ziekenhuis gaat en vervolgens zelf afspraken inplannen.

Veelzijdige dagboekfunctie
Naast de agenda bevat Ziekenhuisplanner.nl ook een dagboek, waarmee de gebruikers elkaar op de hoogte kunnen houden van het wel en wee van de patiënt. De afzender kiest zelf naar wie hij of zij het bericht verstuurt, waarop anderen weer een reactie kunnen plaatsen. Een bericht alsnog verwijderen is mogelijk, net als het overdragen van het beheer van de online groep aan een ander en het tegelijkertijd volgen van meerdere patiënten.

Beveiligde omgeving
Ziekenhuisplanner.nl is laagdrempelig. Een e-mailadres en een zelf gekozen wachtwoord zijn voldoende om de site te gebruiken. Uiteraard gebeurt dit binnen een beveiligde verbinding, zodat de deelnemers zeker zijn van hun privacy. Ook hanteert Ziekenhuisplanner.nl strenge voorschriften voor wat betreft privacygevoelige gegevens binnen de databases van de website.

Uitkomst voor ziekenhuis
De nieuwe gratis site is niet alleen een uitkomst voor patiënt en bezoeker, maar ook voor de ziekenhuizen. Het bezoek regelt zich immers als het ware vanzelf. Hoewel pas sinds kort online, staat Ziekenhuisplanner.nl dan ook in de belangstelling van meerdere ziekenhuizen. Overigens omvat de gratis site zowel alle Nederlandse ziekenhuizen als een groot aantal verpleeg- en verzorgingstehuizen. De verwachting is dat dit aantal met een toename van het gebruik van de site alleen maar groeit.

Bezoek de website van Ziekenhuisplanner.nl

Categorie: Zorg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*