WebTV – Zeldzame ziekten – PNH

PNH is een zeldzame vorm van bloedarmoede. Deze zeldzame ziekte kan zich op elk moment manifesteren en is niet erfelijk. PNH kan leiden tot vele ernstige andere aandoeningen zoals trombose en in uitzonderlijke gevallen leukemie. Deze aandoeningen kunnen als gevolg hebben dat de levensverwachting van een onbehandelde PNH patiënt korter is dan van een gezond mens.

PNH is een erg variabele ziekte met veel verschillende mogelijke uitingen en symptomen. De ziekte uit zich bij iedere patiënt weer anders en is daarom ook vaak moeilijk te diagnosticeren. Omdat een vroege diagnose en behandeling het dagelijks leven van een PNH patiënt stabieler kan maken is het van groot belang dat deze zeldzame en ernstige aandoening meer onder de aandacht wordt gebracht.

In deze Web TV aflevering legt Dr. Petra Muus uit wat PNH inhoudt en vertelt Ellen over haar ervaringen met PNH.

Deze WebTV aflevering is helaas niet meer beschikbaar

Bekijk het overzicht van alle WebTV afleveringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.