WebTV – Puur Natuur – Hoe ga ik om met coeliakie?

Coeliakie is een aandoening waarbij het lichaam antistoffen aanmaakt tegen gluten. Gluten zijn eiwitten die bijvoorbeeld in graansoorten als tarwe, gerst en rogge voorkomen. Dit geldt dus ook voor producten die van granen zijn gemaakt zoals brood, crackers, koekjes, bier en vele andere producten. Omdat gluten in zoveel producten voorkomen is het moeilijk om een glutenvrij dieet te volgen. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer vervangende producten op de markt speciaal gemaakt zijn voor mensen met een gluten intolerantie.

In deze Web TV aflevering maken we kennis met Karin, zij kwam er al op jonge leeftijd achter dat zij coeliakie heeft. In deze Web TV aflevering ‘Hoe ga ik om met coeliakie’ vertelt Karin hoe zij haar glutenvrije dieet volgt. Daarnaast vertelt diëtist en levensmiddelentechnoloog Ina Panneman wat een glutenvrij dieet precies inhoudt en welke alternatieven voedingsproducten er zijn.

Deze WebTV aflevering is helaas niet meer beschikbaar

Bekijk het overzicht van alle WebTV afleveringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.