Chip in nek voor reumapatiënten

Het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam begint naar verwachting eind augustus een proef waarbij een chip wordt ingebracht in een zenuw in de nek van patiënten die leiden aan reumatoïde artritis, een vorm van reuma. De chip zal dagelijks ongeveer een minuut lang een klein elektrisch signaal afgeven. De verwachting is dat daardoor ontstekingen in de gewrichten van reumapatiënten worden geremd.

Reumatoloog professor Paul-Peter Tak heeft maandag een bericht hierover in De Telegraaf bevestigd.

De chip wordt ingebracht in de nervus vagus, dat is de zenuw die onder meer de ademhaling en de hartslag regelt. De onderzoekers hebben de chip al getest op ratten en muizen. Het is nu de bedoeling dat de chip bij het AMC getest wordt op ongeveer tien patiënten die lijden aan reumatoïde artritis en die het medicijn methotrexaat gebruiken.

Ook in andere Europese landen wordt de chip getest.
[AMC]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.