WebTV – Buik in Balans – De kracht van vezels

1 op de 3 Nederlanders heeft last van hun stoelgang maar toch schamen veel mensen zich ervoor en vindt bijna niemand het prettig om erover te praten. Doordat er zo’n taboe op rust zijn er veel mensen die er te lang doorlopen met hun probleem terwijl je door een simpele aanpassing in je voeding en leefstijl gemakkelijk je stoelgang kunt verbeteren.

In deze Web TV aflevering uit de serie ‘Buik in Balans’ gaan wij dieper in op hoe plantaardige vezels je stoelgang aanzienlijk kunnen bevorderen. We spreken met diëtiste Mara Looij die uitlegt waarom een balans tussen verschillende vezels zo belangrijk is voor een goede stoelgang. Zij legt het onderscheid uit tussen onoplosbare vezels (e.g. graanproducten) en oplosbare vezels (e.g. groente en fruit) en de noodzaak van een balans tussen beiden. Daarnaast geeft ze aan hoe vezels je gewicht positief kunnen beïnvloeden doordat ze weinig vet en calorieën bevatten en verzadigend werken.

Deze WebTV aflevering is helaas niet meer beschikbaar

Bekijk het overzicht van alle WebTV afleveringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.