WebTV – Allergie – Constitutioneel eczeem

Allergie
Eczeem is een verzameling van verschillende huidaandoeningen die allemaal met elkaar te maken hebben. Helaas is voor eczeem over het algemeen geen directe oorzaak te vinden. Bij eczeem word de huid vaak rood en schilferig en ontstaan er bultjes. Dit kan ontzettende jeuk aan deze plekjes veroorzaken. In deze Web TV serie “Allergie” gaan we kijken naar verschillende aspecten van eczeem. Wat is eczeem precies, wat zijn de behandelingen en hoe kun je krabben tegengaan.

Constitutioneel eczeem
Constitutioneel of atopisch eczeem is heel vervelend en komt vaak voor bij kinderen. Deze vorm van eczeem is erfelijk en komt over het algemeen met name voor bij kinderen. Bij eczeem word de huid vaak rood en schilferig. Dat zorgt ervoor dat het begint te jeuken. Vooral bij kleine kinderen is het heel vervelend omdat jeuk uitlokt tot krabben. Het is erg belangrijk om juist niet deze plekjes te krabben, dit kan bijvoorbeeld door middel van een krabpakje.

In deze Web TV aflevering praten we met Mirjam Soethaert, zij is moeder van Jeremy. Jeremy heeft erg veel last van eczeem. Mirjam zal ons meenemen in het verhaal over wat eczeem bij je kind precies kan betekenen voor je gezinsleven en hoe zij haar zoontje ervan weerhoudt om zich te krabben. Daarnaast spreken we met Professor Dokter Oranje, die ons uitlegt wat eczeem precies is.
Ben je ook zo benieuwd naar de ervaringen van Mirjam en wil je graag weten wat eczeem is? Kijk dan nu naar onze Web TV aflevering over eczeem.

Deze WebTV aflevering is helaas niet meer beschikbaar

Bekijk het overzicht van alle WebTV afleveringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.