EHEC-bacterie komt door taugé?

taugéIn de Duitse deelstaat Nedersaksen zijn nieuwe sporen ontdekt naar de mogelijke herkomst van de agressieve EHEC-bacterie. Taugé wordt aangemerkt als mogelijke bron van de EHEC-bacterie. Taugé was jaren geleden ook de oorzaak van een grote uitbraak van EHEC in Azië.

De EHEC-bacterie epidemie heeft in Europa nu al 22 levens geëist en meer dan 1500 mensen zijn besmet.

Update 06 juni 2011

Geen EHEC-bacterie gevonden op Duitse taugé
De taugé en andere groentekiemen van de Duitse biologische boerderij lijken niet de bron te zijn van de uitbraak van de EHEC-bacterie.

Na bacteriologisch onderzoek van 23 monsters die in het verdachte tuinbouwbedrijf in Uelzen zijn genomen, werd geen EHEC-bacterie aangetroffen, zo maakten Duitse autoriteiten maandagmiddag bekend. Het bedrijf werd zondag gesloten en al zijn producten werden uit de handel gehaald.

Ondanks de eerste negatieve restultaten gaan Duitse onderzoekers door met het testen van taugé en andere groentekiemen, meldt Die Welt. Er wordt nu gekeken naar pakjes taugé die eerder door ziek geworden mensen zijn ingeleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.