UMC St Radboud: Reumatische Ziekten opent per 1 juni twee digitale poliklinieken

zorgVanaf 1 juni beschikt de afdeling Reumatische Ziekten over twee Digitale Poliklinieken: één voor patiënten met Reumatoïde Artritis (RA) en één voor patiënten met Sclerodermie (SSc).

Mogelijkheden Digitale Poli
U kunt via de Digitale Polikliniek op elk moment uw eigen medisch dossier inzien, inclusief afspraken, brieven en laboratoriumuitslagen. Ook kunt u chatten met lotgenoten, berichten plaatsen op een speciaal forum en alle belangrijke informatie lezen over uw ziekte. Via het e-consult kunt u persoonlijke vragen stellen aan het behandelteam.

Totstandkoming Digitale Poli
Vier patiënten, drie reumatologen, twee verpleegkundigen en een verpleegkundig onderzoeker waren betrokken bij de ontwikkeling. Vooraf is geïnventariseerd wat de specifieke wensen waren van de toekomstige gebruikers. De meeste belangstelling ging uit naar inzage in het persoonlijke dossier. Daarnaast bleek er vooral behoefte aan informatie over ziekte en behandeling én over wetenschappelijk onderzoek. Alle patiënten met reumatoïde artritis en sclerodermie ontvangen een uitnodiging.
[UMC St Radboud]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.