Gezonderworden.nl

Nieuws over gezondheid, overgewicht en diabetes

 

ONVZ Zorgverzekeraar scoort goed in KlantenMonitor Zorgverzekeringen

ONVZ ZorgverzekeraarONVZ Zorgverzekeraar scoort hoger dan grote landelijke spelers als het gaat om klantloyaliteit.
Dit blijkt uit de KlantenMonitor Zorgverzekeringen® 2011 van onderzoeksbureau MarketResponse en Jan M. de Mos Consultancy. Dit onderzoek meet in welke mate klanten hun zorgverzekeraar aanbevelen. Achttien zorgverzekeraars deden mee aan het onderzoek.

Veel hogere score dan grote landelijke spelers
ONVZ Zorgverzekeraar is in het onderzoek op de eerste plaats geëindigd als algemene landelijke zorgverzekeraar. Weliswaar achter DVZ en Pro Life, maar deze twee kleine zorgverzekeraars richten zich specifiek op de christelijke doelgroep. Met deze score staat ONVZ ver boven het landelijk gemiddelde én boven alle grote landelijk spelers zoals CZ, Zilveren Kruis Achmea, Menzis en Avéro.

Dienstverlening krijgt gemiddeld een 8
Klanten die het afgelopen jaar niet wisselden van zorgverzekeraar noemen positieve ervaringen als dé reden om hun zorgverzekeraar trouw te blijven. Klanten geven ONVZ gemiddeld een 8,0. Ook over de verschillende processen zijn zij erg tevreden. Zo krijgt de afhandeling van declaraties gemiddeld een 8,4, het telefonisch contact een 8,1 en het jaarlijkse premieoverzicht een 8,0. Ook deze beoordelingen zijn hoger dan het landelijk gemiddelde.

Klanten hebben vertrouwen in ONVZ
De klanten die ONVZ promoten, doen dit het vaakst vanwege de service, de dekking en de afhandeling van declaraties. Deze tevredenheid wordt gevoed door het vertrouwen dat de klanten hebben in ONVZ. De klanten die ONVZ niet aanbevelen, zijn hoofdzakelijk ontevreden over de kosten en de dekking. De premie van de zorgverzekering is dit jaar dan ook een belangrijkere factor dan vorig jaar.

Over het onderzoek
Klantenmonitor Zorgverzekeringen® is een jaarlijks terugkerend gestandaardiseerd onderzoek onder de verzekerden van de zorgverzekeraars in Nederland. Doel van het onderzoek is het geven van stuurinformatie aan de verzekeraars zodat zij hun dienstverlening beter kunnen afstemmen op de eisen van hun eigen verzekerden.
Aan de Klantenmonitor Zorgverzekeringen® 2011 deden in totaal ruim 8.700 consumenten mee, waarvan 491 ONVZ-klanten.
[ONVZ Zorgverzekeraar]

Categorie: Zorgverzekering

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.