OLVG biedt hoge kwaliteit bij operaties aan heup en knie

heupHet Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam is door zorgverzekeraar Agis geselecteerd als één van de ziekenhuizen die de beste resultaten leveren bij het vervangen van een heup of knie. Het ziekenhuis levert op het gebied van deze orthopedische operaties hoogwaardige zorg met de nieuwste operatietechnieken en materialen. Het OLVG laat zo zien dat de kwaliteit van zorg in het ziekenhuis hoog op de agenda staat.

Hoge patiënttevredenheid
Het OLVG voert jaarlijks rond de 700 heup- of knievervangende operaties uit. De orthopeden maken daarbij gebruik van prothesemateriaal dat op kwaliteit en levensduur internationaal zeer goed scoort. Het ziekenhuis voert tevens een actief beleid om wondinfecties na de operaties te voorkomen. Daarnaast loopt de afdeling Orthopedie van het OLVG voorop met het meten van patiënttevredenheid na een heup- of knievervangende operatie. Ook zijn de orthopeden actief betrokken bij internationaal onderzoek naar nieuwe implantaten.

Objectieve kwaliteitscriteria
“Kwaliteit is een keuze waar wij onze verzekerden bewust van willen maken. Dat doen we door het vergelijken van ziekenhuizen met objectieve kwaliteitscriteria bij een aantal veelvoorkomende behandelingen”, zegt Marjolein Verstappen, Raad van Bestuur van Agis. Voor een aantal medisch specialistische behandelingen heeft de verzekeraar informatie van de ziekenhuizen ontvangen waarmee echt iets over de kwaliteitsverschillen gezegd kan worden. Het gaat dan om zaken als de snelheid van herstel, het wegblijven van complicaties en klachten, het hebben van aantoonbaar voldoende ervaring met de behandeling, het naleven van richtlijnen en protocollen, de wachttijden en de service.

3 antwoorden op “OLVG biedt hoge kwaliteit bij operaties aan heup en knie”

  1. Ik ben teleurgesteld om dat ik vandaag teruggebeld zou worden voor een bloed uitslag .De hele middag gewacht en geen belletje . Dit is zeker de manier van werken . Ik heb dat almeer meegemaakt op de orthopedie.Als ze zeggen we bellen u terug dan kan je er van aan dat het niet gebeurd. Een rare manier van afspreken

  2. Ik ben boos omdat ik vandaag niet ben terug gebeld voor de uitslag van mijn bloed . Dat is zeker de manier op de orthopedie . Ik heb dat al een paarkeer mee gemaakt . Je zit toch in spanning ,maar daar denkt men niet aan . Ik vind dit niet sympathiek ,men belooft wat en komt het niet na

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.