Is Qnexa afslankpil het nieuwe wapen tegen obesitas?

afslankpillenMet de Qnexa afslankpil kunnen mensen met overgewicht binnen één jaar zeker twee kledingmaten afvallen. Afslankpil Qnexa heeft tweemaal de afslankende werking van orlistat (Xenical). Qnexa is een combinatie van topiramaat en phentermine. Dit stond vorige week te lezen op Gezondheidsplein.

Bij tests zorgde Qnexa voor 8,6 procent meer gewichtsverlies in vergelijking met testpersonen die een placebo toegediend kregen. Daarnaast vermindert de afslankpil ook het cholestrol en verlaagd het de bloeddruk.

Veiligheid
Zoals gebruikelijk zijn er zorgen over de veiligheid van het geneesmiddel, zowel phentermine als topamiraat zijn in het verleden in verband gebracht met schadelijke bijwerkingen. De fabrikant van de afslankpil Qnexa zal eerst meer informatie over het afslankmiddel en de veiligheid moeten verstrekken voordat er tot goedkeuring wordt overgegaan.

Weer een Acomplia debacle?
De Acomplia afslankpil werd een aantal jaar geleden geprezen om haar geweldige afslankende werking. Helaas werd later bekend dat de Acomplia afslankpil ernstige bijwerkingen had en niet veel later werd het van de markt gehaald. Dus over een paar jaar lezen we waarschijnlijk over de nare bijwerking van de Qnexa afslankpil…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.