6 mei 2011: Internationale Anti Dieet Dag

dieetOp 6 mei is het weer de Internationale Anti Dieet Dag. De internationale Anti Dieet Dag is in 1992 ingesteld als reactie op de zelfmoord van een 15-jarig meisje, omdat ze er niet meer tegen kon dat ze zo dik was. Vanaf 1999 heeft de obesitasvereniging jaarlijks stilgestaan bij de gevaren van diëten en de slachtoffers van het slankheidideaal.

Overgewicht is in Nederland een ware epidemie aan het worden. Wat moet er gebeuren om deze tendens te keren? Wat werkt wel en wat niet? Steeds komen er nieuwe dieetmethoden bij, maar toch worden mensen steeds zwaarder. Wat doen we tegen deze enorme toename van overgewicht? Over deze stelling gaan oa. Dr. Frank (internist en bekend van het Dr. Frank Dieet) en Dr. Jaap Seidell (dieet- en gewichtwetenschapper) tijdens de Internationale Anti Dieet Dag met elkaar in debat. Tevens zullen Dr. Frans Kok (Hoogleraar Voeding & gezondheid), Angèle Bakker (Nooitmeeropdieet), Laurent de Vries (directeur GGD NL) en Chantal Gernette (obesitasvereniging) deelnemen aan dit debat.

Anti Dieet Dag
Op de Anti Dieet Dag gaat het over; lekker in je vel, fit en gezond zijn en een goed gewicht.
En dan hebben we het NIET over diëten, poeders, pillen of operatie maar ontdekken hoe jouw eetpatroon in elkaar zit. Wat zijn jouw valkuilen? Hoe doorbreek je patronen en gewoontes. Deze dag is voor iedereen die geïnteresseerd is in persoonlijke ontwikkeling, lekker in je vel, gezondheid en genieten.

Het event biedt je:

  • Een scala van inspirerende en vernieuwende workshops en lezingen die zich richten op de lekkere en gezonde aspecten van eten en bewegen
  • Opening met onder andere debat met bijzondere sprekers
  • Inspiratie voor positief over jezelf zijn en lekker in je lijf zitten
  • De kans om veel gelijkgestemden te ontmoeten!

Wanneer? 6 mei, 18.00- 23.00 uur
Waar? Seats2meet.com in Maarssen
Voor wie? Iedereen die graag gezond, fit en lekker in zijn/haar vel wil zitten.
Kosten? € 20,00 incl. drankjes en hapjes

Meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.