Weinig animo vaccinatie baarmoederhalskanker

baarmoederhalskankerSlechts de helft van de Nederlandse meisjes geboren tussen 1993 en 1996 heeft zich vorig jaar laten vaccineren tegen baarmoederhalskanker. Dat blijkt uit woensdag naar buiten gebrachte cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Het RIVM begon in maart 2009 de HPV-inhaalcampagne om de vaccinaties onder de aandacht te brengen. In totaal zijn drie vaccinaties nodig. De opkomstcijfers zijn volgens het Rijksinstituut in lijn met de verwachting. Een HPV-infectie (humaan papillomavirus) kan de kans op de ontwikkeling van bijvoorbeeld baarmoederhalskanker vergroten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.