Premie zorgverzekering 2012 gaat omhoog

ZorgpremieIn 2011 hadden we al te maken met een behoorlijke stijging van de premie van de basisverzekering, maar volgens het Centraal Planbureau (CPB) gaan Nederlanders de komende jaren fors meer betalen voor hun zorgpremie. Voor volgend jaar 2012 verwacht het CPB een stijging van tenminste 60 euro van de premie van de basisverzekering.

Reden; de kosten voor de zorg beginnen met name door de vergrijzing de pan uit te vliegen. Dit jaar geven de Nederlanders in totaal € 63 miljard uit aan de zorg en dat staat gelijk met tien procent van het totale bruto binnenlands product. Economen hebben berekend dat dit de komende jaren zal oplopen naar dertien tot vijftien procent.
Deskundigen menen dat ons huidige zorgstelsel met zorgverzekeringen onbetaalbaar wordt. Om te voorkomen dat het systeem omvalt zou de overheid meer moeten inzetten op preventie en zou ook de consument mede-verantwoordelijk moeten worden gemaakt voor de eigen zorg.

2 antwoorden op “Premie zorgverzekering 2012 gaat omhoog”

  1. hoe gaan die mensen zo veel geld betalen aan zorgverzekering, niet te geloven waardeloos gewoon niemand denk aan de burgers..nederland is gewoon papier terorisiem…we kregen salaris of uitkering met lepel en we moet terug btelaen met scheep kom zegt denk even aan de burgers..

  2. Inderdaad goed voorspeld, in combinatie met de verhoging van het eigen risico is je voorspelling uit gekomen. Goed gezien !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.