Zorggroep Almere is op zoek naar dappere kinderen met overgewicht

overgewicht kind obesitasZorggroep Almere en GGD Almere zijn op zoek naar dappere basisschoolleerlingen met overgewicht. Samen met hun ouders en/of verzorgers kunnen ze meedoen aan het programma Gewoon Gezond. Dit groepsprogramma is erop gericht kinderen en hun ouders (in een prettige sfeer) een gezonde leefstijl aan te leren. Startdatum is maandag 28 februari 2011 op De Wierwinde in Almere Haven.

Kinderen kunnen het niet alleen
Kinderen kunnen het probleem van overgewicht niet alleen oplossen. Ouders spelen een belangrijke (voorbeeld)rol in de thuissituatie. Daarom is nu voor ouders en hun kind ‘Gewoon Gezond’ ontwikkeld. Het programma geeft informatie over gezonde voeding, over voldoende en verantwoord bewegen en leert ouder en kind om te gaan met moeilijke momenten.

Meedoen?
Er gaat altijd een informatiebijeenkomst aan vooraf waar ouders/verzorgers vragen kunnen stellen. Na de inschrijving vindt vervolgens een intake plaats. De informatiebijeenkomst wordt op donderdag 3 februari aanstaande gehouden op basisschool De Wierwinde in Almere Haven van 8.45 uur tot 9.45 uur. De startdatum van Gewoon Gezond is maandag 28 februari 2011.

Het programma
Het programma bestaat uit 18 bijeenkomsten en duurt bij elkaar een jaar.

Voor deelname aan Gewoon Gezond is een verwijzing van de huis- of jeugdarts voor fysiotherapie en diëtetiek nodig. Aanmelden voor de informatiebijeenkomst van Gewoon Gezond kan via het inschrijfformulier.

Het programma wordt begeleid door een fysiotherapeut, een diëtist en een opvoedadviseur van Zorggroep Almere of GGD. De kosten zijn € 30,- voor ouder en kind samen, inclusief de cursusmap, die tijdens de eerste bijeenkomst wordt uitgereikt.
[Zorggroep Almere]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.