Vier nieuwe doden door Mexicaanse griep

Mexicaanse griepTot eind vorige week zijn er bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vier nieuwe sterfgevallen door de Mexicaanse griep gemeld. Het RIVM heeft dat donderdag bekendgemaakt.

Het gaat in alle vier de gevallen om volwassenen die al andere ernstige ziekten hadden. In totaal staat het dodental sinds oktober vorig jaar nu op elf gevallen. In de tweede week van dit jaar is het aantal ziekenhuisopnamen wegens Mexicaanse griep fors toegenomen. Het aantal steeg van 148 opnamen naar 288.

Onderzoeksbureau Nivel meldde donderdag dat het aantal griepgevallen in Nederland daalt. Volgens het RIVM kan dat betekenen dat het aantal gevallen van Mexicaanse griep de komende dagen ook zal zakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.