Nog geen griepepidemie in Nederland

griepOp dit moment melden 87 op de 100.000 mensen griepachtige klachten bij hun huisarts. Het aantal griepgevallen, gerapporteerd door de huisartsen van de CMR-Peilstations van het NIVEL, is deze week voor het eerst dit seizoen hoger dan de norm van 51 per 100.000 inwoners. Wanneer het volgende week ook boven de norm zit dan spreken we officieel van een griepepidemie. De virussen die op dit moment het meest circuleren zijn Influenza A(H1N1) 2009 en Influenza B.

Stand van zaken
Van de Influenza A(H1N1) 2009 zijn dit seizoen in totaal 148 ziekenhuisopnames gemeld en 7 sterfgevallen. Deze gegevens gelden alleen voor Influenza A (H1N1)2009. Voor de andere griepvirussen zijn deze gegevens onbekend omdat deze niet meldingsplichtig zijn. Het beeld voor de Influenza A(H1N1) 2009 komt overeen met die in het buitenland en de griepuitbraak in 2009-2010. Het blijkt dat personen onder de 20 jaar vatbaarder zijn voor Influenza A(H1N1) 2009. Ouderen hebben meer weerstand omdat zij vaak al antistoffen hebben van eerder doorgemaakte griep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.