Negen nieuwe doden door Mexicaanse griep

Mexicaanse griepTot eind vorige week zijn er bij het RIVM negen nieuwe sterfgevallen door de Mexicaanse griep (H1N1) gemeld. Daarmee komt het totale aantal doden door deze griep sinds oktober op twintig. Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gisteren meegedeeld.

In de derde week van dit jaar steeg het aantal ziekenhuisopnamen met 111, van 288 tot 399. Het RIVM wil overigens af van de term ‘Mexicaanse griep’ omdat die zou suggereren dat er een groot gevaar is voor de volksgezondheid, terwijl er sprake is van een gewone seizoensgriep.

Volgens onderzoeksbureau Nivel is er nog steeds sprake van een lichte epidemie waar het gaat om de ‘gewone’ griep. In de derde week van het jaar meldden zich 105 op de 100.000 mensen met griepklachten bij de huisarts. Dat was de derde achtereenvolgende week dat van een lichte epidemie wordt gesproken. Dat is het geval als meer dan 51 mensen op de 100.000 wegens griep naar de dokter gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.