Mexicaanse griep weer in het nieuws

griepDeze week is de Mexicaanse griep weer volop in het nieuws. Het griepvirus kostte in de regio Nijmegen in december het leven aan een kind van 4 jaar en aan een kind van 11 jaar. De twee overleden kinderen werden in december niet doorverwezen toen zij zich ’s avonds ziek op een huisartenpost in Nijmegen meldden.

Vandaag is bekend geworden dat er in Nijmeegse ziekenhuizen 11 personen liggen die zijn besmet met de Mexicaanse griep. Het Universitair Medisch Centrum St Radboud telt zeven bevestigde griepgevallen en het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) telt vier gevallen. Volgens de GGD Regio Nijmegen is er echter geen reden tot zorg.

Mexicaanse griep
De Mexicaanse griep verloopt in de meeste gevallen mild, en is vergelijkbaar met de seizoensgriep. Iemand met Nieuwe Influenza A is gemiddeld een week ziek. Ook zonder medicijnen te gebruiken worden mensen met deze griep meestal weer snel beter. Voor bepaalde groepen mensen kan de griep echter ernstiger verlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.