Hartpatiënten Nederland: inenten Q-koorts

injectienaaldDe belangenvereniging Hartpatiënten Nederland roept hartpatiënten in Q-koortsgebieden op zich te laten controleren op de ziekte en eventueel te laten inenten. Verder vindt de vereniging dat ook schapen- en geitenhouders en bewoners van risicogebieden de kans moeten krijgen om zich te laten inenten.

Dat meldt Hartpatiënten Nederland vrijdag. Volgens de vereniging kan chronische Q-koorts ernstige gezondheidsgevolgen hebben voor alle hartpatiënten.

Bij de GGD Hart voor Brabant in Den Bosch zijn vrijdag de eerste Nederlanders uit de zogenoemde risicogroep tegen Q-koorts ingeënt. Het ging om mensen die een ontsteking van de hartklep hebben gehad of die een hartklepprothese, een aangeboren hartafwijking of een hartklepprobleem hebben. Als de Q-koortsbacterie zich bij die patiënten op de hartklep nestelt, is dat levensgevaarlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.