Afslanker van het jaar 2010: Miranda Jansen

overgewicht35 kilo afgevallen, haar streefgewicht behaald en een enorme steun voor mede-afvallers. Daarom is Miranda Jansen uit Stolwijk (43) verkozen tot Afslanker van het jaar 2010. De publieksprijs die Valtaf.nl voor de vierde keer uitreikt onder haar deelnemers. Anne de Graaf (Hart van Nederland) heeft afgelopen dinsdagavond Miranda de award overhandigd.

Dit is haar verhaal. Miranda woog in juli jl. nog 106 kilo maar in vijf maanden tijd is ze 35 kilo afgevallen. Na een aantal mislukte afvalpogingen besloot ze toch een crashdieet (600 kcal per dag) te volgen. Niet de gezondste manier, maar het doel heiligt de middelen. Afvallen was extra belangrijk in haar geval; ze kampt met fibromyalgie, een syndroom dat ook wel ‘weke delen-reuma’ wordt genoemd. Ze had constante vreselijke spierpijn en extreme vermoeidheid. Beweging is dan belangrijk maar dat was niet makkelijk met haar gewicht. Haar knieën deden pijn omdat die beginnende slijtage vertoonden.

Vanwege haar zware medicatie mocht ze van haar neurologe niet zomaar met het crashdieet beginnen, maar haar diagnose deed haar beseffen dat ze wel af moest vallen. Omdat ze zich liet begeleiden kreeg ze toestemming. Dankzij het afvallen is haar medicatie meer dan gehalveerd en doet opstaan en zitten geen pijn meer aan haar knieën! “Ik ben in alles gesteund door mijn huisarts en neurologe.” Verder kan ze al bijna een uur wandelen en is haar conditie veel beter. Nu ze is afgevallen eet ze gezond en daar is ze blij om: “Ik kookte tijdens het dieet iedere dag voor mijn gezin terwijl ik alleen een shake mocht.”

Ze had de hoop eigenlijk al opgegeven dat het afvallen ooit zou lukken. Toen ze dag dat een ander het kan dacht ze ‘dan kan ik het misschien ook!’ Daarom bedacht ze voor de website de nickname Hope4me. “Ik heb mijn afvaldoel bereikt en mijn volgende doel is mensen steunen bij het afvallen want zonder mijn buddies op de website had ik het nooit gered,” aldus Miranda.

Quote’s van Miranda’s mede-afvallers
Noëlle – Petje af voor je doorzettingsvermogen. De belangrijkste boodschap is blijf in jezelf geloven.
Ann – Schitterend dat je de moed niet opgaf en wat een fantastisch resultaat!

Afslanker van het Jaar
Deelnemers van Valtaf.nl kozen zelf de persoon die ze deze publieksprijs het meest gunnen. Bijvoorbeeld omdat hij of zij veel is afgevallen, anderen steun geeft of een moeilijke tijd achter de rug heeft.

Over Valtaf.nl
Valtaf.nl is met 157.000 deelnemers de grootste afslankcommunity van Nederland. Op een profielpagina kan iedereen zijn of haar vorderingen bijhouden in een gewichtsgrafiek, eetdagboek en sportdagboek. Deelnemers lunnen buddies worden met andere deelnemers. Samen gaan zij de strijd tegen de kilo’s aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.