Nationale Traploopweek: 27 september – 1 oktober 2010

Nationale TraploopweekDe trap nemen in plaats van de lift. Voor veel mensen is het een hele uitdaging. Het Diabetes Fonds en de campagne 30minutenbewegen van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) organiseren de 4e Nationale Traploopweek.

Traplopen is één van de beweegvormen die gemakkelijk is in te passen in het dagelijks werkende leven. Daarnaast levert het een bijdrage aan het voorkomen van overgewicht en obesitas en de daarbij grote kans op het ontstaan van diabetes type 2.

Verminderen van overgewicht en obesitas
De Nationale Traploopweek is vanuit het Diabetes Fonds gericht op preventie van diabetes type 2. Tijdens de actie wordt aandacht gevraagd voor het belang van bewegen in het dagelijks leven van mensen zonder en met diabetes. De Traploopweek is gericht op het stimuleren van meer bewegen bij werknemers. Met als doel de kans op overgewicht en obesitas te verminderen en de gezondheid, participatie en leefbaarheid van de werknemer te bevorderen.

De Nationale Traploopweek
Van 27 september tot en met 1 oktober 2010 staat heel Nederland in het teken van de trap. Inmiddels hebben zich al ruim 300 bedrijven aangemeld.

Meer informatie over de Traploopweek staat op www.traploopweek.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.