Nominaties Het Beste Zorgidee 2010 bekend

Het Beste ZorgideeONVZ Zorgverzekeraar heeft vandaag de nominaties voor Het Beste Zorgidee van 2010 bekend gemaakt. Uit de ruim 300 inzendingen voor Het Beste Zorgidee van 2010 zijn vijf genomineerden gekozen. Zij maken kans op een cheque ter waarde van 10.000 euro. De winnaar van ‘Het Beste Zorgidee’ wordt op 26 oktober 2010 in Amsterdam bekendgemaakt.

De genomineerden voor het Beste Zorgidee 2010 zijn:

  • Herman Hellemans uit Vleuten
  • John Blad uit Rotterdam
  • Guus Schoonman uit Den Haag
  • Els Veenstra uit Zeewolde
  • John Rietman uit Venray

Erno Kleijnenberg, voorzitter van de Raad van Bestuur bij ONVZ Zorgverzekeraar: “We hebben dit jaar erg veel kwalitatief goede inzendingen ontvangen. De politieke discussie rondom de zorg heeft Nederlanders aan het denken gezet over ons zorgstelsel. Men heeft dit jaar echt doorgedacht over het idee, met name het thema efficiëntie kwam vaak terug. Het was moeilijk om een keuze te maken uit de grote hoeveelheid inzendingen. Graag wil ik de mensen die niet genomineerd zijn, vragen om volgend jaar weer mee te doen. Wie weet is uw idee volgend jaar wel het Beste Zorgidee van 2011.”

Genomineerde inzendingen
Herman Hellemans opperde een medisch punt in de regio, waar je zonder (dokters)afspraak langs kunt gaan voor kleine wissewasjes als oren uitspuiten en wratten weghalen. De tweede genomineerde inzending komt van John Blad: een tiener-informatiepakket, wat door de betreffende zorgverzekeraar toegestuurd wordt circa een maand vóór het behalen van de 16-jarige leeftijd. Guus Schoonman dingt mee naar de titel ‘Het Beste Zorgidee’ met een ‘Patiënten Feedback Paal’: De paal staat op een herkenbare plek in de zorginstelling en verzamelt structureel digitale feedback van patiënten (of bezoek), direct na afloop van het consult. Ook Els Veenstra komt in aanmerking voor een nominatie, zij ziet graag dat er een website komt waarop je digitaal je fysiotherapie-oefeningen thuis kunt bekijken en kunt uitvoeren, zodat je niet onnodig vaak naar de fysiotherapeut hoeft. Tenslotte is John Rietman genomineerd met zijn idee om beeldcontact te realiseren tussen speciaal getrainde vrijwilligers en cliënten in de thuiszorg. Zo kunnen cliënten een sociaal praatje maken wanneer gewenst.

Criteria
De inzendingen zijn beoordeeld op een aantal criteria: is het toepasbaar in Nederlandse zorginstellingen en is het praktisch uitvoerbaar. Ook het effect moest meetbaar zijn, zodat bepaald kan worden of het een bijdrage levert aan het Nederlandse zorgstelsel. Vervolgens werd onderzocht tegen welke kosten en op welke termijn het idee kan worden gerealiseerd. De vijf genomineerden mogen hun idee presenteren aan een deskundige jury tijdens de jurydag op 2 september. Hierna mag het publiek meestemmen via de site www.hetbestezorgidee.nl. De jury neemt de stemmen van het publiek mee in haar eindoordeel en dat resulteert in één winnaar. De winnaar wordt bekendgemaakt op 26 oktober 2010.

Over ‘Het Beste Zorgidee’ van ONVZ Zorgverzekeraar
ONVZ Zorgverzekeraar is een middelgrote zorgverzekeraar uit Houten. Om ook de markt te laten spreken startte ONVZ in 2008 de wedstrijd ‘Het Beste Zorgidee’: een wedstrijd om het publiek van Nederland mee te laten denken aan de verbetering van de zorg. De winnaar van ‘Het Beste Zorgidee’ ontvangt een cheque ter waarde van €10.000, vrij te besteden. ONVZ gaat naar aanleiding van de gestelde criteria bepalen of het winnende idee inzetbaar is en hoe haar contacten kunnen helpen bij de realisatie van het idee. De jury bestaat uit: Prof. dr. N.A.M. Urbanus, oud-voorzitter Raad van Bestuur AMC Amsterdam, dr. P. Hasekamp, directeur Zorgverzekeraars Nederland en mr. E.A. Kleijnenberg, voorzitter van de Raad van bestuur van ONVZ. Mocht u meer informatie wensen, kijk op www.hetbestezorgidee.nl.

Eén antwoord op “Nominaties Het Beste Zorgidee 2010 bekend”

  1. stem voor John Rietman,omdat ik dit een geweldig idee vind, zo kunnen mensen langer zelfstandig blijven wonen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.