Meer kinderen mogelijkheid tot sporten door Jeugdsportfonds

kinderen sportenDeelnemen aan lichamelijke activiteiten en sport vergroot niet alleen de gezondheid van kinderen, maar kan ook zorgen voor maatschappelijke binding. Echter niet alle kinderen kunnen aan sport doen. Uit onderzoek komen indicaties naar voren dat armoede leidt tot sociale uitsluiting van kinderen, in die zin dat zij bijvoorbeeld om financiële redenen minder vaak deelnemen aan sportactiviteiten. Kinderen tot 18 jaar die in gezinnen leven met weinig geld kunnen via het Jeugdsportfonds een sportkans krijgen.

Het Mulier instituut heeft in opdracht van het Jeugdsportfonds de aanvraagcijfers van de eerste helft van 2010 onderzocht en op een rij gezet. Het Jeugdsportfonds heeft in de eerste helft van 2010 8.659 aanvragen gehonoreerd. Dat is een stijging van meer dan 20% ten opzichte van 2009. In het hele jaar 2009 werden 13.510 kinderen een sportkans geboden. Zwemmen (28%) en voetbal (26%) waren wederom de sporten waarvoor het vaakst werd aangevraagd, gevolgd door de vecht- en verdedigingssporten.
[Mulier Instituut]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.